Te-ai săturat
de agitația orașului?

Te-ai săturat de agitația orașului?

Agropensiunea Maria te așteaptă cu căldură și bucurie la poalele munților Făgărașului, pentru a te putea deconecta de viața cotidiană, într-un peisaj tradițional.

Bine ai poposit!

Bine ai poposit!

Gazda dumneavoastră familia Grancea, vă mulțumește că ne-ați deschis portița și urmează să petreceți ceva timp la noi în curte. Fie că șederea este de scurtă durată sau urmează să petreceți un sejur, noi o să ne dăm toată silința ca timpul petrecut să fie unul plăcut.

Pentru început ne-ar face plăcere să vă facem o scurtă introducere pentru a vă face o idee unde și la cine ați nimerit să va petreceți timpul.

Istoria casei

Casa a fost primită de străbunicul, Iosif Grancea de la familia Lazaruca, ce nu a putut avea copii. Jica (prescurtare de la Iosif) a plecat în America, s-a întors, a luat-o de nevastă pe Lucreția și nu au mai plecat. Au rămas în sat unde au deschis o crâșmă pe vremea respectivă. Cel mai mic copil al lui Iosif, Valeri a rămas la curte și s-a căsătorit cu Maria, iar împreună cu copiii și nepoții au transformat proprietatea dându-i forma în care o vedeți astăzi.

Prin urmare sunteți la ai lu’ Jica din satul Sebeș, comuna Hârseni, în Ținutul Țării Făgărașului. Apropo, nu departe, în satul Mărgineni era pe vremuri granița, punct de trecere în Regat, adică în Țara Românească, cum se intitula în vremea aceea. Cât despre satul Sebeș, se spune că acest nume vine din maghiarul sebeszi, care la vremea respectivă însemna repede făcând referire la apa râului ce trece prin sat și poartă numele de Râul Sebeș.

Camere disponibile

Camere disponibile

Agropensiunea Maria are disponibile mai multe tipuri de camere, mai mici sau mai încăpătoare, cu un design ieșit din comun ce îmbină perfect tradiționalul cu elemente din tipurile moderne dar fără să piardă din esența rustică. Pensiunea are o capacitate de cazare de 10 locuri, dispunând astfel de 3 camere duble și un apartament.

Cameră (1)

Dublă cu cadă SPA

Apartament (1)

Suită junior

Camere disponibile

Agropensiunea Maria are disponibile mai multe tipuri de camere, mai mici sau mai încăpătoare, cu un design ieșit din comun ce îmbină perfect tradiționalul cu elemente din tipurile moderne dar fără să piardă din esența rustică. Pensiunea are o capacitate de cazare de 10 locuri, dispunând astfel de 3 camere duble și un apartament.

Camere (2)

Duble

Cameră (1)

Dublă cu cadă SPA

Apartament (1)

Suită junior

Bucătăria Mariei

Bucătăria Mariei

Atât noi cât și alții din zonă, încercăm să vă oferim atât simplitatea și gustul intrinsec al produselor locale cât și savoarea preparatelor tipice Țării Făgărașului.
Mama Adina, bucătăreasa casei o să-și dea toată silința ca pe durata vizitei să nu vă lipsească nimic din punct de vedere culinar.

Cât despre băutură, tatăl Virgil o să vă delecteze simțurile cu băutura locală, rachiu, obținut prin dublă distilare a diverselor fructe (prune, pere pădurețe, gutui, caise) cu peste 54° alcool special pentru bărbați. Iar pentru doamne și domnișoare, mama Adina de obicei pregătește o băutură mai puțin alcoolică tot pe bază de fructe: nucată, vișinată, zmeurată, afinată și altele.

Tradiție în bucate

Tradiție în bucate

Oameni erau și sunt în continuare destul de simpli prin urmare mâncărurile nu prea ies din această simplitate chiar și în zilele noastre. În zonă, principala ocupație a fost agricultura de subzistență, iar un mic dejun consistent era imperios necesar, pentru a putea începe munca fizică dis de dimineață, iar de multe ori până seara târziu.

Ziua de obicei începea pe vremea respectivă cu mămăligă cu lapte și dacă era casa bogată papară cu carne de la borcan.

Prânzul de obicei era luat pe câmp, o gustare rece cum s-ar spune în zilele noastre, slănina cu pâine și puțină brânză.

Cina era formată dintr-o ciorbă sau tocană, iar în zilele festive, carnea cu cartofi și supa de pui/găluște erau nelipsite.

Acitivități

Acitivități

Într-un cadru lărgit, într-o rază de 70 km. aveți orașele etalon din Transilvania, Sibiu, Brașov, Sighișoara, unde puteți vedea influența Habsburgică și puteți admira arhitectura tipică imperiului Austro-Ungar. Toate edificiile din centrul acestor orașe (cetatea veche) au fost gândite de arhitecți vienezi, nici un edificiu din aceste zone nefiind construit fără acceptul de la Viena.

Acest lucru este ușor de observat odată ce mergeți spre vest în vechiul imperiu sau coborâți Carpații spre Dunăre, unde arhitectura înainte de 1900 are un accent oriental, doar Bucureștiul face notă discordantă, unde, unele edificii sunt proiectate de francezi. De unde și acronimul de Micul Paris.

O imagine mai clară asupra satelor din Țara Făgărașului vă puteți face colindându-le sau urcând pe munte (cca. 2h) spre culmea Pietricica sau Vârful de Amiaz de unde puteți admira toate aceste așezări.

Cat despre Ținutul Țării Făgărașului acesta își are centrul la Făgăraș, târgul și cetatea locală, locul unde toate aceste sate se întâlneau și făceau comerț. Făgărașul a fost, la fel ca Transilvania, locul unde multitudinea culturală s-a manifestat din plin. Un ținut, în care maghiarii, evreii, sașii de peste Olt și românii din satele de sub munte au conviețuit în armonie pentru o lungă perioadă de vreme.

Plimbări cu

ATV-ul

Plimbări cu

Trăsura

Lecții de

Călărie

Trasee

Montane

Relaxare

Hamac

Obiective

Istorice

Loc de

Grătar

Plaja pe

Șezlong

Relaxare în

Jacuzzi

Ce spun oaspeții noștri?

Ce spun oaspeții noștri?

Ne bucurăm de o notă aproape perfectă pe toate platformele de recenzii și le mulțumim turiștilor pentru gândurile bune pe care ni le transmit prin opiniile lor. Sperăm să te încânte și pe tine, pentru că ne dorim să ajungi pe la noi să te convingi de ospitalitatea casei noastre.

“Totul a fost frumos, apartamentul în care am locuit a fost curat, gazdele extrem de amabile. Vom reveni cu siguranță!”

Mihaela Zamfir

Turist

“Recomand această cazare. Proprietarii sunt foarte amabili, camerele foarte curate și bine dotate cu lucruri de calitate.”

Robert Pușcaș

Turist

“Locație curată,gazde primitoare, mâncare foarte bună, variată și porții mari, recomand cu mare drag, d-na Adina este minunată!!”

Mariana Datcu

Turist

Îți lăsăm portița deschisă.

Îți lăsăm portița deschisă.

Cam asta ar fi despre meleagurile și locurile unde tocmai ce ați poposit. Ne dorim să păstrăm rețeta autentică și te invităm să explorezi pe la noi, iar pe lângă peisaje, arhitectura și puțină istorie, pentru a înțelege mai bine spiritul local adăugăm două ingrediente: bucătăria și băuturile specifice.